Još uvijek nepotvrđeno
0

Preminuo i drugi navijač Sarajeva?

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Prema nezvaničnim informacijama sa terena koje smo dobili od navijača FK Sarajevo koji se trenutno nalaze u Mostaru, i drugi navijač ovog kluba preminuo je noćas u bolnici. Navodno je zbog teških povreda i činjenice da je bio srčani bolesnik, podlegao nakon bolničkog tretmana.

U međuvremenu, povrijeđeni su počeli stizati u sarajevski CUM gdje ih očekuje tim ljekara koji će im pružiti pomoć, a na terenu su i neki od zvaničnika iz vlasti, javlja naš reporter sa terena Almir Panjeta.

Za to vrijeme, prema iskazima navijača, pokazuju se kao netačne infomacije koje cijelo poslijepodne plasiraju hrvatski i hercegovački mediji, i sve se manje čine vjerodostojnim jer izjave navijača Sarajeva koje polako stižu , daju potpuno drugu sliku o onome što se danas dešavalo na ulicama Širokog Brijega. Ponajprije, o tome kako je ubijen Sarajlija Vedran Puljić jer je očito da se radi o ubistvu.

Zagrebački Jutarnji list je objavio da postoje dvije verzije kako se dogodila tragedija. Jedna je da je navijač oteo policajcu pištolj i počeo mahnito pucati. Nakon toga su ga ustrijelili drugi policajci. Druga je da je suparnički navijač oteo pištolj policajcu i ubio navijača Sarajeva. Službenih informacija još uvijek nema.

Svjedočenja nekih navijača govore i o tome da je cijeli Široki Brijeg napao na dvjestotinjak navijača FK Sarajevo, i da su čak i policajci koji su bili dužni smiriti nemire, uzvikivali - 'Ubij balije!' . Radi se o navodno organiziranom napadu pripremljenom za sarajevske navijače.

Trenutno se, prema navodima nekih od njih, dobijenih sa mjesta događaja, dosta navijača nalazi u policiji i izloženi su maltretiranju.

Pratite razvoj događaja na Sarajevo-x.com...