Crna hronika
0

Preminula Baisa Kadrić, teško povrijeđena u nesreći u Bugojnu

SRNA
Bugojno (Foto: Arhiv)
Bugojno (Foto: Arhiv)
Tridesetpetogodišnja Baisa Kadrić, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Bugojnu, preminula je sinoć oko 22.45 sati na Odjeljenju intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici Travnik, potvrdio je Srni jutros dežurni hirurg Omer Lepara.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 15.20 sati u ulici Sultan Ahmedova u Bugojnu u kojoj su tri lica teško povrijeđena, a poginuo vozač Muhamed Fičer (46) iz Bugojna.

Fičer je vozilom marke "Jetta" udario u pješake Baisu Kadrić i njenog osmogodišnjeg sina Mirzu Mustalića koji su zadobili teže tjelesne povrede, a zatim u parkirano vozilo, pa u betonski stub gdje je smrtno stradao.

U vozilu se nalazio i Adis Hero (30) koji je teško povrijeđen.	

Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Bugojno, a potom su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, gdje su i zadržani. 

Muhamed Fičer je šurak vehabije Rijada Rustempašića, kome pred Sudom BiH traje suđenje po optužnici za terorizam. Fičer je hapšen 2008. godine, kada i Rustempašićeva grupa, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu, objavili su ranije mediji.