Tužilaštvo KS
0

Predrag Batinić osnovcima pokazivao polni organ

Sarajevo-x.com
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu
Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Batinića (36) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljavanja pohote pred djetetom ili maloljetnikom.

Prema optužnici, Batinić je nekoliko puta ispred dvije različite osnovne škole na području općina Novi Grad i Novo Sarajevo presretao učenike škola i pokazivao im svoj polni organ.

Tako je 10. februara ove godine oko 11.45 sati parkirao automobil "Golf 3" ispred jedne osnovne škole. Pored Batinićevog automobila prolazila je učenica osnovne škole, a on je pozvao da je nešto pita. Kada je učenica prišla vozilu, kroz otvoren prozor pokazao joj je svoj polni organ, nakon čega je dijete pobjeglo plačući, te otišlo do direktora škole i ispričalo mu šta se desilo.

Batinić, koji se trenutnio nalazi u pritvoru koji mu je produžen do 14. jula ove godine, učenike osnovnih škola presretao je i 15., 17., i 18. februara, te im također pokazivao polni organ. Uhapšen je 18. februara, a optužnicu je potvrdio Općinski sud u Sarajevu.