Crna hronika
0

Predložen pritvor za razbojnike iz Laktaša

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je određivanje mjere pritvora za Bogdana Davidovića (1995.) i Radivoja Lekića (1987.) iz Laktaša, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tužilaštvu je dostavljen i izvještaj protiv osumnjičenog Dragana Čalakića (1990.), iz Laktaša, koji je pušten i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode.

Oni su, 29. februara ove godine, oko 22:15 sati, naoružani puškom, nasrnuli na radnika benzinske pumpe “Kristal Petrol”, u mjestu Trošelji, u općina Gradiška, te ukrali oko 450 KM, saopćeno je danas iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog vanrednih okolnosti koje ukazuju da bi puštanjem osumnjičenih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.