Zbog ugrožavanja sigurnosti
0

Predložen pritvor za Mirsu Švicarca

Piše: D. Brkić
Mersad Hadžić
Mersad Hadžić
Ivo Iveljić, tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, predložio je Općinskom sudu Tuzla jednomjesečni pritvor za Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, zbog postojanja osnova sumnje da je 9. decembra i u septembru ove godine počinio krivična djela ugrožavanja sigurnosti više osoba.

Hadžić je danas ispitan u prostorijama Kantonalnog tužilaštva, a Adnan Canović (32) i Zoran Marković (34), koji su uhapšeni zajedno sa njim, su pušteni na slobodu.

U Kantonalnom tužilaštvu TK navode kako postoji osnova sumnje da je Mersed Hadžić ozbiljnom prijetnom napada na život i tijelo ugrozio sigurnost više osoba i izazvao njihovo uznemirenje.

Podsjetimo kako su Hadžić, Canović i Marković uhapšeni nakon što je advokat Faruk Balijagić prijavio napad na svog sina Adnana. Navodno, Adnan je vidio iz svog automobila kako Mirso Švicarac stavlja ruku u džep, te je nakon toga otišao do sjedišta MUP-a TK kako bi se zaštitio, dok advokat Faruk Balijagić navodi kako je Hadžić htio da ubije njegovog sina. Istraga o ovom događaju je još uvijek u toku.