Banja Luka
0

Predložen pritvor za Drljaču i Grmušu

SRNA
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je određivanje pritvora za Miroslava Drljaču (35) iz Banje Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Osumnjičeni je, sa još jednim licem, tokom novembra i decembra 2011. godine provaljivao u privatne kuće na području Banja Luke, Kozarske Dubice i Gradiške, i tom prilikom krao novac, nakit i druge vrijednosti, čime je počinio produženo krivično djelo teške krađe.

Tužilac je pritvor predložio zbog opravdane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog toga što bi mogao ponoviti krivično djelo. 

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka danas je predložio pritvor i za Miloša Grmušu /20/ iz Laktaša, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa. On je provaljivao u privatne kuće i objekte na području opština Laktaši i Gradiška i tom prilikom otuđivao novac i druge vrijednosti, čime je počinio produženo krivično djelo teške krađe.

Tužilac je pritvor predložio zbog opravdane bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo. 

O prijedlozima za određivanje obje mjere pritvora odlučiće sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.