Crna hronika
30

Predložen pritvor četvorici osumnjičenih za pokušaj ubistva 22-godišnjaka

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je Kantonalnom sudu Sarajevo da odredi jednomjesečni pritvor četvorici osumnjičenih za pokušaj ubistva 22-godišnjeg H. A. iz Sarajeva.

Ovaj mladić je zboden nožem više puta nakon tuče koja se u nedjelju oko 23 sata desila u ulici Brčanska, općina Novi Grad, kada je više osoba napalo maloljetnog H. A. (1997) te 22-godišnjeg H. A. koji je zadobio povrede opasne po život.

Policija je nedugo nakon tuče privela trojicu osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, A. A. (1996), O. H. (1995) i K. M. (1995), te su oni nakon saslušanja u policiji predani Tužilaštvu KS na daljnje postupanje. Pri pretresu su policajci pronašli nož kod A. A. U jutarnjim satima utorka policija je lišila slobode i četvrtog osumnjičenog za ovo krivično djelo, te je i on predan Tužilaštvu KS.

"Tužitelj je nakon saslušanja osumnjičenih za pokušaj ubistva 22-godišnjeg H. A. Kantonalnom sudu predložio da im odredi jednomjesečni pritvor", rekao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva KS Alem Hamzić.

U bolnici Koševo je za Klix.ba potvrđeno da je povrijeđeni H. A. zbrinut na Klinici za torakalnu hirurgiju te da je trenutno u stabilnom stanju i pod stalnim nadzorom ljekara.