Istočno Sarajevo
0

Predao se Borivoje Mačar, osumnjičen za pokušaj ubistva

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Borivoje Mačar, koji je u subotu uvečer pucao na Danila Cicovića, u ulici Nikole Tesle na Palama, predao se jučer policiji u Istočnom Sarajevu.

Glasnogovorica tamošnje policije Danka Tešić potvrdila je da će Mačar danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pokušaj ubistva biti predat Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Tokom jučerašnjeg dana, dodala je, uhapšen je još jedan od učesnika ovog događaja, Njegoš Purković iz Pala, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj zbog ugrožavanja sigurnosti.

Cicović je izjavio da je Mačar pucao iz automobila "audi A4" na njega dok se kretao ulicom. Policija je tokom uviđaja na licu mjesta pronašla sedam čaura kalibra devet milimetara i dijelove stakla koji, najvjerovatnije, potiču od vjetrobranskog stakla s vozila.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak i uz saglasnost dežurnog tužioca, policija je 10.oktobra, izvršila pretres kafića "Omerta", kuće i pomoćnih objekata, vlasništvo Č.M., koje koristi njegov sin Borivoje Mačar.

"Pretres je izvršen radi pronalaska osumnjičenog, te predmeta i dokaza koji potiču iz izvršenja navedenog krivičnog djela", potvrđeno je tada iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Cicović je odranije poznat policiji po krivičnim djelima, a najviše po policijskom dosjeu zbog krađe automobila.