Tuzla
0

Prašo: Ne možemo mnogo učiniti za bebu koju je pretukao očuh

FENA
Ljekari neće moći mnogo učiniti za bebu koju je u petak navečer pretukao očuh i koja se nalazi na odjeljenju Intenzivne njege Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

"Djevojčica je životno ugrožena. U dubokoj je komi. Ne diše. Znači mašina diše za nju i izuzetno je nestabilna. Mislim da nećemo moći mnogo učiniti da ona preživi. Ona je u dosta teškom stanju premještena s Pedijatrijske klinike u jutarnjim satima s dijagnosticiranim tokom mozga. Pretpostavljamo da je do toga došlo zato što je dijete prije toga imalo konvulzivni status“, kazala je doc.dr. Mirsada Prašo, direktorica Klinike za anesteziologiju i reanimaciju UKC-a Tuzla.

Za zlostavljanje jednogodišnje djevojčice osumnjičen je majčin nevjenčani suprug A.N.. Kantonalno tužiteljstvo u međuvremenu je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv 23-godišnjeg A.N. zbog osnova sumnje za tri kaznena djela. U pitanju su nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti i ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je, navodi se iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, teško ozlijedio djevojčicu u predjelu glave te joj nanio po život opasne povrede.

Za osumnjičenog je Tužiteljstvo predložilo pritvor.