Crna hronika
0

Požar u okolini Trebinja približava se selu

FENA
U okolini Trebinja i dalje je aktivan požar u selu Duži, koji se jednim krakom širi prema selu i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, Oružanih snaga BiH i radnici Centra za gazdovanje kršom pokušavaju da ga stave pod kontrolu.

Aktivni su i požari u rejonu Leotara i sela Pijavica, gdje intervenišu pripadnici jedinice Civilne zaštite Trebinje i pripadnici Oružanih snaga BiH, navodi se u saopćenju iz Civilne zaštite RS-a o stanju na požarištima do 15 sati.

I na području općine Bileća i dalje su aktivni požari u selima Vrbica i Baljci, koji su se proširili sa teritorije Crne Gore, te u selima Brestice, Doluše i Šobadine. Vatra je stavljena pod kontrolu, a u akciji gašenja učestvuju pripadnici vatrogasne jedinice Bileća, radnici Centra za gazdovanje kršom i mještani pomenutih sela.

U rejonu Gorica, na granici općina Šipovo i Jezero, požar je i dalje aktivan, a na njegovom gašenju učestvuje oko dvadeset vatrogasaca i radnika Šumskog gazdinstva Gorica. Međutim, teren je nepristupačan i vatra se gasi uz pomoć naprtnjača i priručnog alata.

I u mjestu Ravansi, općina Rudo ponovo je aktivan požar, a akcija gašenja je u toku. Trenutno je angažovano 15 radnika Šumskog gazdinstva „Panos“, a za sutra je planirano angažovanje dodatnih snaga kako bi požar konačno bio ugašen.

U općini Čelinac danas oko 12.15 sati izbio je požar u zeseoku Jungići, koji je zahvatio dva do tri dunuma suve trave i niskog rastinja, a ugašen je oko 13.10 sati.