Crna hronika
0

Požar u centru za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" u Kulen Vakufu

FENA
Požar, koji je u nedjelju uveče iza 20,00 sati izbio u Centru za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" u Kulen Vakufu, uzrokovao je ogromnu materijalnu štetu. Nasreću, niko od osoblja i djece, koja su se u vrijeme izbijanja požara nalazila u objektu nije stradao.

Potkrovlje zgrade totalno je uništeno, dok je prizemlje natopljeno velikom količinom vode, kojom je požar ugašen.

Djeca, njih 17, pravovremeno su evakuisana u susjednu privatnu kuću i tu će ostati do iznalaženja novih mogućnosti njihovog zbrinjavanja.

Kako saznajemo od predsjednika Mjesne zajednice Kulen Vakuf Kemala Štrkljevića, u saniranju požara učestvovao je veliki broj mještana.

U kasnim satima sinoć su se na licu mjesta našli gradonačelnik Bihaća Hamdija Lipovača i utemeljitelj "Duge" Švicarac Ginter Prantl. Ohrabrujuća je i njihova izjava, da će pružiti pomoć u izgradnji novog i ljepšeg doma za ove mališane.

Nadležni organi MUP-a izvršili su uviđaj i istraga o njegovim uzrocima je u toku, a nezvanično doznajemo da se sumnja na neispravne elektroinstalacije. Predstavnici MZ-e Kulen Vakuf u saopćenju za javnost uputili su zahvalnost svim učesnicima u spašavanju djece i sprječavanju još veće nesreće.