KCUS
0

Povrijeđeni u jučerašnjim neredima pristizali i tokom noći

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu primljeno je oko sto pacijenata, od kojih 60 nakon jučerašnjih nereda ispred Vlade Federacije BiH i oko 40 sa fudbalske utakmice Sarajevo - Široki Brijeg, rekla je Srni portparol tog centra Biljana Jandrić.

Jandrić je navela da su osobe koje su dovezene sa protesta imala povrede nanesene suzavcem, te da su smješteni na Kliniku za očne bolesti.

"Bilo je i povreda glave, lica, ekstremiteta i svi su  zbrinuti", rekla je Jandrićeva i dodala da su dva lica zadržana na klinici - i to jedan koji je imao frakturu lobanje i čije je stanje nakon operacije stabilno, dok je drugi koji je dobio udarac u glavu smješten na Kliniku za neurologiju i njegovo stanje se prati.

Prema njenim riječima, na utakmici je povrijeđeno oko 40 osoba koje su imale duboke povrede na glavi, koje je trebalo šiti.

"Bilo je dosta povreda gornjih i donjih ekstremiteta. Sve je ušiveno, nekima je stavljen i gips i samo jedan pacijent je zadržan na očnoj klinici da se prati njegovo stanje oka, a ostali su pušteni kući", naglasila je Jandrićeva.

Ona je naglasila da su povrijeđeni sporadično dolazili i tokom noći, te da će tokom dana imati podatke koliko ih je primljeno i zbrinuto na Klinici.
    
U  navijačkim neredima nakon utakmice na stadionu Koševo, koja je završena neriješeno rezultatom 1:1, grupa navijača napala je obezbjeđenje i policiju, pri čemu je povrijeđeno 11 policajaca i petnaestak radnika obezbjeđenja.
Uhapšeno je 11 osoba zbog napada na službena lica i oštećenja tuđih stvari.