Nakon napada psa
0

Povrijeđeni u banjalučkom parku otpušteni iz bolnice

SRNA
Park Mladena Stojanovića u Banjoj Luci
Park Mladena Stojanovića u Banjoj Luci
"Pedesetogodišnja i tridesetsedmogodišnja žena te trogodišnje dijete koje je danas napao pas u banjalučkom parku 'Mladen Stojanović', otpušteni su kući iz Kliničkog centra Banja Luka, nakon što su dobili antialergijsku i antitetanusnu zaštitu", rekla je večeras Srni portparolka Kliničkog centra Banjaluka Nada Jokanović.

"Još ne znamo da li je životinja bila zaražena, jer se radi analiza na Veterinarskom institutu RS Dr Vaso Butozan pa ćemo na osnovu povratne informacije, ukoliko bude potrebno, još djelovati", rekla je Jokanovićeva.

Prema njenim riječima, dežurni ljekar na Klinici za infektivne bolesti Jelena Pajić utvrdila je da su pacijenti zadobili lakše tjelesne povrede, uglavnom ogrebotine.

"Njemački ovčar napao je danas oko podneva tri lica u banjalučkom parku 'Mladen Stojanović'. Napadnute građane odbranio je policajac koji je intervenisao i ubio psa", rekao je danas ranije portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka Igor Šukalo.

Policija traga za vlasnikom psa, čiji identitet nije poznat.

Prema odluci gradskih vlasti, šetanje psa je zabranjeno u širem gradskom centru, a za nepoštivanje ove odluke propisana je kazna od 100 do 1.000 KM.