Crna hronika
16

Potvrđena optužnica za krivično djelo ubistva protiv Izudina Tahirovića

FENA
Izudin Tahirović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Izudin Tahirović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu jučer je potvrdio optužnicu protiv I.T. (1989), potvrdio je Feni portparol Tužilaštva Alem Hamzić.

Optužnica je podignuta zbog osnovane sumnje da je Izudin Tahirović počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona F BiH i krivično djelo iz člana 52. ZONDINOM-a, a sve u vezi sa članom 54. istog Zakona.

Optuženi Izudin Tahirović (1989) se tereti da je 16.aprila ove godine oko 19.10 sati na stadionu Grbavica, općina Novo Sarajevo, Sarajevo, suprotno odredbi člana 8. ZONDINOM-a bez odobrenja nadležnog organa posjedovao pištolj.

U namjeri da Mirzu Raščića (inicijali M.R.) liši života zbog ranije neriješenih odnosa, ušao u prostorije Udruženja navijača FK "Željezničar“ znajući zbog sukoba koji se neposredno prije dogodio da se M.R. nalazi u prostorijama udruženja, a koji je i bio zadužen da prikuplja novac radi organiziranog odlaska navijača FK "Željezničar“ na gostujuću utakmicu kluba, i iz neposredne blizine ispalio četiri hitca iz vatrenog oružja prema M.R. od kojih je jedno zrno pogodilo M.R.usljed čega je zadobio teške povrede opasne po život, i koji je istog dana u 19.35 sati preminuo u prostorijama KUM KCU Sarajevo.