Slučaj ubistva Vedrana Puljića
0

Potvrđena optužnica protiv Olivera Knezovića

Sarajevo-x.com
Kantonalni sud u Širokom Brijegu potvrdio je nedavno podignutu optužnicu protiv Olivera Knezovića, koji se tereti za ubistvo Vedrana Puljića i pokušaj ubistva još šest navijača FK Sarajevo u neredima u Širokom Brijegu 4. oktobra 2009. godine, prije utakmice Premijer lige koja se taj dan trebala odigrati između domaće ekipe i FK Sarajevo.

Knezović, bivši pripadnik jedinice HVO-a pod vodstvom Mladena Naletelića Tute, je nakon hapšenja pobjegao iz pritvorske jedinice u Širokom Brijegu, odakle je prebjegao u Hrvatsku, gdje uživa u slobodi zahvaljujući zakonskim pogodnostima zbog kojih se nosioci dvojnih državljanstava ne izručuju pravosudnim organima druge zemlje.

S obzirom na ovakve okolnosti, pravosudni organi naše zemlje mogu jedino čekati da kod Knezovića proradi savjest i da se "smiluje" i preda ili da slučaj bude proslijeđen tužilaštvu Hrvatske.

Istovremeno sa podizanjem optužnice protiv Knezovića, Tužilaštvo u Širokom Brijegu je obustavilo istragu protiv 29-godišnjeg policajca Dragana Vujevića, koji se sumnjičio za ubistvo Puljića.