Sud BiH
0

Potvrđena optužnica protiv Marinka Šutala i drugih

SRNA
Sud BiH potvrdio je optužnicu u predmetu Marinko Šutalo i drugi, koja optužene tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, krivotvorenje isprava i primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz ove institucije.

Optužnica, osim Šutala, tereti Mariju Prce, Ankicu Zovko, Mladena Krndelja, Zvonka Kneževića, Ivana Obradovića, Petra Oberana, Đuru Pažina, Slavicu Hrkača, Mladena Božića, Dominika Pavlovića, Zdenka Pehara, Gorana Buća, Luku Mustapića, Dragana Ljubića, Milenka Krešića, Antu Hercega, Seada Tabakovića, Miljenka Ereša, Fuada Osmića, Ivicu Dodiga, Gorana Nikolića, Slavena Šaravanja, Trivka Marića, Maria Šaravanja, Branimira Minića, Semira Vela, Zorana Zekića i Ognjena Šućura.

U optužnici, koja je potvrđena jučer, između ostalog navodi se da su Marinko Šutalo, Marija Prce, Ankica Zovko i Mladen Krndelj po prethodnom dogovoru sa ovlaštenim osobama Uprave za indirektno oporezivanje BiH, na carinskoj ispostavi, na graničnom prelazu Doljani, u periodu od 5. avgusta do septembra-oktobra 2004. godine izbjegli prijavu, uvoz i carinjenje vozila koja su prethodno protivzakonito ušla u carinsko područje BiH.