Crna hronika
130

Poslanika Mirkovića u krivolovu ranio brat vjerujući da je divlja životinja

Piše: E. F.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog teškog ranjavanja Željka Mitrovića zvanog Grga iz vatrenog oružja danas su na području Bihaća uhapšene i saslušane četiri osobe, a među njima je i Đuro Mirković, brat ranjenog, a koji je, kako smo saznali, i pucao u svoga brata vjerujući da je divlja životinja.

Ovo je za Klix.ba potvrđeno i u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

"Protiv Đ. M. će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Kako samo saznali, do ranjavanja je došlo u mjestu Lokosun u blizini Mirkovićeve vikendice, sasvim slučajno, i to kada je Đuro Mirković pucao vjerujući da mu je na nišanu divlja životinja. No, ispostavilo da se radi o njegovom bratu, inače poslaniku u Skupšini USK te da ga je teško ranio u stomak.

Na sreću, njegovo je stanje stabilizovano nakon operacije, ali je i dalje veoma ozbiljno.

"Slijede postoperativni oporavak i dodatne pretrage. Pacijent je trenutno pri svijesti i komunikativan je", kazala je za Klix.ba Maja Hadžimehmedović, glasnogovornica bolnice Dr. Irfan Ljubljankić u Bihaću u kojoj je Mirković i smješten.

Zbog sumnje da su imali veze sa cijelim događajem u policiji su danas saslušani i F. M. (29), A. Š. (47) te O. E. (50), ali su ubrzo i pušteni na slobodu. Kod njih je pronađeno i zaplijenjeno lovačko oružje, odnosno četiri lovačke puške.

Zanimljivo je da se cijela drama odigrala u okviru Nacionalnog parka Una u kojem lov uopće nije dozvoljen.