Okolina Prijedora
0

Porodični sukob rješavan vilama i puškom

SRNA
U porodičnoj svađi u Gornjem Jelovcu kod Prijedora stariji sin je vilama povrijedio oca, dok je mlađi sin iz puške ranio starijeg brata.

Službenik za informisanje banjalučkog Okružnog tužilaštva Mira Miletić rekla je danas Srni da je Đ.K. (52), koji živi u Prijedoru, juče oko 13.00 sati, nakon kraćeg verbalnog sukoba, oca napao metalnim vilama i ubo ga u predjelu ruku.

"Sukob je primjetio drugi sin N.K. (47), koji živi sa ocem u zajedničkom domaćinstvu. Uzeo je poluautomatsku pušku i pucao. Metak se odbio od parkiranog automobila i rikošet je pogodio brata u stomak", navela je Miletićeva.  

Nakon dolaska policije i tužioca na lice mjesta, otac i stariji sin su prebačeni u prijedorsku bolnicu.

Prema informacijama  iz prijedorske bolnice, Đ.K. je operisan i zdravstveno stanje mu je stabilno, a otac M.K. je jutros pušten kući.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, Područne kancelarije Prijedor je izuzeo garderobu, metalne vile, krv iz dvorišta i  predmete dao na vještačenje, te saslušao svjedoka.

N.K. je nakon saslušanja pušten kući i protiv njega će biti podnesen izvještaj tužilaštvu zbog krivičnog djela  izazivanje opšte opasnosti.
Motiv ove porodične svađe su neriješeni imovinski odnosi.