Nakon trostrukog ubistva
0

Porodice ubijenih: "Nije istina da se radilo o reketu!"

SRNA
Kuća u kojoj je počinjeno trostruko ubistvo (Foto: Fotoservis)
Kuća u kojoj je počinjeno trostruko ubistvo (Foto: Fotoservis)
Porodice troje Užičana Vidosava Dikovića /51/, Slobodana Vitezovića /59/ i Zorice Mandić /47/, koje je u četvrtak u Sarajevu ubio njihov poznanik Mehdo Muhović /50/, izjavili su da je ponašanje policije u Sarajevu sramno, istakavši da o ubistvu još nisu dobili zvaničnu informaciju od nadležnih organa u BiH, kao ni od državnih organa Srbije.

"Imena ubijenih dali su novinarima još istog dana, a nisu se sjetili da obavijeste porodice o trostrukom ubistvu. Ni danas ne znamo gde je tijelo naše majke, kada ga možemo preuzeti i kada možemo obaviti sahranu", rekli su za beogradski dnevnik "Blic" Aleksandar i Nenad Mandić, sinovi ubijene Zorice Mandić.

Oni su naglasili da je čista laž informacija koju su "plasirali" sarajevski mediji da su Vidosav Diković, Slobodan Vitezović i Zorica Mandić došli u Sarajevo kako bi reketirali Mehda Muhovića ili od njega naplatili zelenašku kamatu.

"Koga su oni mogli da reketiraju? Slobodan nije sam mogao da ustane iz fotelje, a Vidosav je bio fizički slabašan", rekli su Mandići.

Oni su naveli da je istina da su njihova majka i Slobodan Vitezović, koji su živjeli zajedno, posredstvom Dikovića prije nekoliko mjeseci Muhoviću, sa kojim su se znali odranije, dali 8.000 eura kao ulog u poslu oko uvoza voća i povrća, dodavši da je taj posao propao, zbog čega su tražili povrat uloženog novca.

"Naša majka i Vitezović su teško živjeli. Slobodan je prodao stan i dao pare u ovaj posao misleći da će nešto zaraditi. Diković i Vitezović su potom preko granice prenijeli po 4.000 eura i odnijeli ih Muhoviću. On ih je tada vodio po Sarajevu i čašćavao, a u znak zahvalnosti majci je kupio haljinu i cipele. Posle je, kada je vidjela da od posla i novca nema ništa, shvatila da su je cipele i haljina 'koštale' 8.000 eura", kažu Nenad i Aleksandar Mandić.

Oni tvrde da je prije desetak dana Muhović Vitezoviću autobusom poslao 300 eura kako bi mogao da plati kiriju za iznajmljenu sobu u Užicu.

Kažu da su čuli da su Vitezović i Diković slučaj prijavili policiji u Srbiji, a da su prije dvije sedmice obavijestili Muhovića telefonom da će ga prijaviti i sarajevskoj policiji, a da im je on zaprijetio ubistvom.

"Našli su se negdje u Sarajevu, gde im je Muhović ponovo poručio da se strpe za novac i da će ga ubrzo dobiti. Posle sedam dana ponovo su išli u tamo, ali se nisu vratili sa parama. U četvrtak, kada nam je majka rekla da će sa Vidosavom i Slobodanom ponovo da putuje u Sarajevo, molili smo je da ostane kuće. Javila nam se sa granice, otada je više nismo čuli", ispričali su Aleksandar i Nenad Mandić.