Naselje Česma u Banjoj Luci
0

Polupani prozori prostorija Sportskog kolektiva Rekreativo

Piše: D. T.
(Foto: Rekreativo)
Nepoznata osoba ili više njih polupale su stakla na prozorima prostorija banjalučkog Sportskog kolektiva Rekreativo u naselju Česma, potvrdili su portalu Sarajevo-x.com članovi ovog kolektiva.

Kako je saopšteno, polupani su svi prozori na jednoj strani, odnosno spratu zgrade, pri čemu je napravljena šteta od nekoliko stotina konvertibilnih maraka.

"O incidentu smo upoznali policiju koja je napravila zapisnik i radi na otkrivanju počinilaca. Pripadnici policije obećali su nam da će u budućnosti obratiti posebnu pažnju na objekt FK Rekreativo i osobe koje se budu okupljale u njegovoj blizini, nadamo se da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti", rekli su nam u ovom sportskom klubu.

Oni ističu da su iznenađeni i ogorčeni zbog napada na klub koji se od svog nastanka do danas sportskim i društveno-humanitarnim radom trudi da bude svijetla tačka u naselju Česma, pa i šire.

"Nakon svega što smo do sada napravili za lokalnu zajednicu postavljamo pitanje - Kome smeta FK Rekreativo i zašto? Da li mi u Rekreativu nekom smetamo jer smo spasili jedini sportski klub i jedini sadržaj za djecu i mlade u naselju Česma?", pitaju se članovi kluba.

Oni dodaju da ih incident neće omesti, kao što nisu ni drugi problemi i podmetanja, već će biti motiv da nastave raditi još posvećenije i još odlučnije, a sve to uz već antologijsku parolu – Ljubav traje!