Pokušaj pritiska
0

Polupana stakla na prozoru kuće mašinovođe iz RS-a

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Radenku Mariću, jednom od lidera mašinovođa Željeznica RS-a, koje su već četvrti dan u štrajku, polupana su stakla na prozoru privatne kuće.

Portparolka dobojske policije Ljerka Stanimirović potvrdila je da se policija uvjerila u tačnost Marićeve prijave izaskom na mjesto događaja.

Marić smatra da je riječ o još jednom pokušaju pritiska, te ovaj događaj direktno povezuje sa protestom mašinovođa ŽRS-a.

On je rekao da je i ovaj slučaj dokaza da "očito pojedinci ne prezaju ni od čega”.

U momentu kada su mu zasad nepoznate osobe polupale prozorska stakla u kući su boravila Marićeva djeca.

“Moglo je biti i daleko opasnije, jer ne znam čime su stakla polupana, nikakav predmet nismo mogli pronaći, iako su i komšije čule zvuk razbijanja stakla", ispričao je Marić novinarima u Doboju i ponovio da i pored ovoga ni on ni njegove kolege mašinovođe neće podleći nikakvom pritisku, pa čak ni napadima na ličnu imovinu i ličnu sigurnost.

Njegove kolege mašinovođe, okupljene u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila, smatraju da je ovaj slučaj samo uvertira za daljnje pritiske kojima ih, kako navode, pojedinci žele natjerati da pokrenu vozove.

Imaju i nezvanične informacije da, navodno, specijalna policija treba da ih izbaci iz kruga radionice za održavanje šinskih vozila na šta će, kako poručuju, odgovoriti i silom, ako to bude potrebno, ali neće odustati od obustave rada do ispunjenja postavljenih zahtjeva za isplatu razlike u plaćama.