Crna hronika
16

Policiji potrebna pomoć: Da li prepoznajete ovog banjalučkog nasilnika?

Piše: E. F.
Foto: Potraga za nasilnikom
(Foto: CJB Banja Luka)
Centar javne bezbjednosti Banja Luka poziva građane koji prepoznaju osobu sa fotografija, a za koju postoje indicije da je izvršila krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda, da to javi najbližoj policijskoj stanici.

Osobu sa fotografije se sumnjiči da je u Banjoj Luci u ulici Kralja Petra prvog Karađorđevića broj 97, kod hotela Bosna, nasrnula na dvojicu građana Banje Luke te im nožem nanijela teške tjelesne povrede.

Incident se dogodio 26. jula, a tom prilikom je napadač ranio Dragišu Brnića (56) i Dalibora Dubravca (41). Napadač je Brnića nožem ubo više puta u stomak, a Dubravca u grudi.

Povrijeđeni su nakon napada prevezeni u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banja Luka, gdje su zadržani na liječenju.

Prema policijskom izvještaju, nekoliko osoba presrelo je i napalo Brnića i Dubravca oko 23:15 sati na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Bana Milosavljevića, a svemu je navodno prethodila tučnjava.

Foto: CJB Banja Luka
Foto: CJB Banja Luka
Policija apeluje na sve građane, da, ukoliko prepoznaju osobu sa slike odmah to jave najbližoj policijskoj stanici.

"Pozivamo građane da pružanjem korisnih informacija ili otkrivanjem identiteta

osobe sa fotografija pomognu u rasvjetljavanju krivičnog djela, ali također apelujemo na građane da ne zloupotrijebe pomenute brojeve pružanjem netačnih i neprovjerenih informacije", kazali iz iz CJB Banja Luka.

Povrijeđeni Brnić je inače vlasnik kafe bara Lava, kao i preduzeća Balkan Teksas i Tombole Peterac u Banjoj Luci. Hapšen je u septembru prošle godine u akciji "Global" zbog trgovine drogom. Tada je osim njega uhapšeno još sedam osoba, od kojih četiri u Banjoj Luci, a tri u Sarajevu. Prilikom akcije "Global" policija je pretresla kafić Lava, kao i Balkan Teksas i Peterac.