Slučaj ubistva Amera Pivića
232

Policija ZDK: Pomozite u hapšenju Emira Fetića

FENA
Emir Fetić (Foto: MUP ZDK)
Emir Fetić (Foto: MUP ZDK)
Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas je uz saglasnost nadležnog tužioca, a radi bržeg i efikasnijeg pronalaska osoba, objavilo fotografiju Emira Fetića, rođenog 1988. iz Zenice, osumnjičenog za pucnjavu u kojoj je 22. septembra 2012. godine u 21.30 sati u centru Zenice ubijena jedna, a tri osobe su ranjene.

“Pozivamo građane, da ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o osobi koja je u bijegu ili je uoče, da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

Također, obavještavaju građane da predmetne informacije mogu dostaviti i putem e-maila [email protected]”, saopćeno je iz MUPZDK-a.

Policija je 23. septembra dostavila Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a na nadležnost i dalje postupanje izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv Emira Fetića i još šest osoba, od kojih su dva neidentifikovana, zbog postojanja osnova sumnje da je zajedno s drugim prijavljenim osobama, u ulici Bulevar Kulina bana, Jevrejska i ulici Stara čaršija, upotrijebilo vatreno oružje, kojom prilikom je smrtno stradao slučajni prolaznik Amer Pivić (18), dvije osobe su teže, a jedna lakše povrijeđena.

Policijskim aktivnostima N.J., B.D., P.G. i M.DŽ., koji su se dovodili u vezu s pucnjavom lišeni su slobode i predati su Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.