Nakon što je ukrao automobil
0

Policija upucala Njegoša Purkovića

Piše: A. Kovač
Dvadesettrogodišnjeg Njegoša Purikovića sa Pala jutros u 4.15 sati na raskrsnici sarajevskih ulica Derviša Numića i Put mladih muslimana upucala je policija. Purković je nakon pucnjave prevezen u bolnicu Koševo gdje mu je pružena ljekarska pomoć.
  • Pacijent je zadobio prostrijelnu ranu desnog koljena i lijeve natkoljenice i zadržan je na daljem liječenju u bolnici Koševo – kazala je Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo za Sarajevo-x.com..

Naime, Purković je sa još jednom nepoznatom osobom, prema riječima Irfana Nefića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo, ukrao automobil "audi 80".

Bježeći od policije "audi 80 " se sudario sa "audijem 6". Purković i njegov saučesnik, prema riječima Nefića, izašli su iz automobila i uperili oružje prema policiji. Policija je tada otvorila vatru ranivšu Purkovića, dok je drugi lopov uspio pobjeći i za njim se još uvijek traga.

Pretresom ukradenog "audija 80" policija je pronašla takozvani dekoder koji se koristi za krađu automobila. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.