Crna hronika
0

Policija traga za pljačkašem Nestro pumpe u Banjoj Luci

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Policija traga za razbojnikom koji je noćas opljačkao benzinsku pumpu "Nestro petrol" u ulici Krajiških brigada u Banjoj Luci.

Prema informacijama iz CJB Banja Luka, pljačka se dogodila noćas, pet minuta iza ponoći.

"Razbojnik je ušao u prostorije benzinske pumpe i prijeteći pištoljem natjerao radnika da mu preda pazar i zatim pobjegao u nepoznatom pravcu", rečeno nam je u CJB Banja Luka.

Nakon prijave događaja, obavljen je uviđaj i obaviješten dežurni tužilac

Radnici nisu uspjeli ni da vide u kom pravcu je pobjegao, ali policija pretpostavlja kojim su putem razbojnici mogli pobjeći. Sve će biti mnogo jasnije nakon što policijski službenici pregledaju snimke video nadzora na kojima se zasigurno nalazi cijeli tok pljačke.

Ova benzinska pumpa je u nekoliko navrata opljačkana u zadnjih nekoliko godina. Jedna od njih je i rasvijetljena te su u tom slučaju privedene dvije osobe od kojih je jedna maloljetna. Oni su 28. novembra te godine opljačkali ovu benzinsku pumpu. Tada je jedan od razbojnik ušao u objekat pumpe i prijeteći pištoljem za manje od 20 sekundi oteo od radnika 1.600 maraka.

No pljačka koja se dogodila zadnjega dana 2013. godine nikada nije rasvijetljena. Naime, tada su dvojica razbojnika stavili fantomke na glavu i uletjeli u pumpu i prijeteći pištoljem od radnika oteli oko 15.000 maraka.