Crna hronika
371

Policija traga za muškarcem koji napada ljude na Grbavici, građani mu prave sačekuše

Piše: N. J.
Mjesto gdje se nasilnik navodno krije (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
Mjesto gdje se nasilnik navodno krije (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
Policija traga za muškarcem iz sarajevskog naselja Kovačići, koji je u proteklim danima napao nekoliko građana u tom naselju te na Grbavici, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

"Mi provodimo aktivnosti na rješavanju ovoga slučaja. Tek kada privedemo ovoga muškarca, u dogovoru sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo ćemo preduzimati daljnje radnje, nakon što utvrdimo pod kojim okolnostima je napadao ljude", rekao je Nefić.

Građani u opisu muškarca navode da je star 25-26 godina, da stalno nosi crnu trenirku te da ima izrazito plave oči i nosi kačket na glavi. On svoje žrtve obara na pod, a potom im psuje i prijeti da o tome ne smiju obavijestiti policiju.

Čitav slučaj traje blizu mjesec dana, a nepoznati muškarac se, nakon što napadne svoje žrtve, obično izgubi u ruševnim zgradama. Ovih dana, građani koji žive u naselju Kovačići su se organizovali te prave sačekuše kako bi savladali i uhvatili ovoga muškarca.

Građani Kovačića i Grbavice u strahu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Građani Kovačića i Grbavice u strahu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Također, u međuvremenu je formirana i grupa na Facebooku pod nazivom "Uhvatiiti manijaka sa Kovačića", gdje ljudi iznose svoja iskustva i razmjenjuju informacije u vezi sa ovim slučajem.

Jedan od članova grupe je napisao da je nepoznati muškarac visok oko 180 cm, da je dosad napao sedam osoba, ali su samo dvije to prijavile policiji.

"Ne napada radi novca ili mobitela, već čisto da bi napao. Dakle, radi se o psihijatrijskom slučaju. Ali i takvog treba prvo uhvatiti da ne bi čisto tako iz dosade napao nečiju baku", napisao je jedan od članova grupe.