Akcija u Doboju
0

Policija pronašla veći broj lažnih diploma i svjedodžbi

FENA
Doboj
Doboj
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJS Doboj danas su na više lokacija u općini Doboj, Teslić i Modriča izvršili pretrese kuća, stanova, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila te pronašli i izuzeli veću količinu krivotvorenih i bjanko obrazaca diploma i svjedodžbi o završenom srednjem obrazovanju, te predmete za koje postoji osnovna sumnja da su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela krivotvorenja isprava.

"Na području općine Teslić izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata, a u Doboju i pretres stana i putničkog motornog vozila vlasništvo T.T. iz Doboja, prilikom čega je pronađen veći broj urađenih i ovjerenih krivotvorenih diploma i svjedodžbi srednjih škola iz Doboja, veći broj bjanko obrazaca diploma i svjedodžbi o završenom srednjem obrazovanju, pečati s otiskom srednjih škola iz Doboja, jedan štembilj za ovjeru duplikata dokumenata, komplet numerator za ukucavaljnje brojeva i slovni numerator", navodi se u priopćenju CJS Doboj

U priopćenju se također ističe da su policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i PS Modriča danas na području općine Modriča izvršili pretres vikendice, a u Doboju i pretres stana i putničkog motornog vozila vlasništvo S.M. iz Doboja prilikom čega je pronađen i izuzet veći broj bjanko diploma i svjedodžbi za srednju školu, više komada "ovjerenih" punomoći, više uvjerenja o završenim srednjim školama iz Doboja i Dervente, više komada bjanko uvjerenja s memorandumom jedne mjesne zajednice iz Doboja te više komada vojnog streljiva.

"Nad T.T. i S.M. izvršena je kriminalistička obrada, a nakon dokumentiranja protiv navedenih osoba Okružnom tužiteljstvu Doboj bit će proslijeđena izvješća o izvršenim kaznenim djelima krivotvorenja isprave", stoji u priopćenju CJS Doboj.