Pale
0

Policija pronašla lopove i ukradene stvari iz bošnjačkih kuća

FENA
Mještani Bošnjaci iz sela Podvitez, Minđure i Mičišta, općina Pale, uputili su zahvalnost policiji Policijske stanice Pale zbog pronalaska ukradenih stvari iz njihovih kuća. Provalne krađe su se desile u toku prošle i početkom ove godine. Mještani sela Podvitez, Minđure i Mičišta su 19. februara u Policijskoj stanici Pale preuzeli predmete koji su ukradeni iz njihovih kuća, a radi se o televizorima, brusilicama, bušilicama te kućanskim aparatima.

Obećanje načelnika Općine Pale Slobodana Savića i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo se u potpunosti, na obostrano zadovoljstvo, ostvarilo. Posebno smo zadovoljni stručnim i brzim radom policije, kazao je Feni jedan od mještana Ramiz Kadrić dodavši da su mještani zadovoljni i sa sigurnosne strane.

Zamjenik komandira za kriminalitet Policijske stanice Pale Milan Čvoro potvrdio je Feni da su pronađene dvije osobe (Š.R. i M.S.) koje su izvršile ove provale, a motiv za krađu je bio materijalna korist. Pronađeno je oko 90 posto predmeta koji su ukradeni.

U toku prošle i početkom ove godine izvršeno je tridesetak provala u bošnjačke kuće u selima Podvitez, Minđure i Mičišta.