Tuzla
0

Policija još traga za vozačem koji se zabio u autobusko stajalište

Sarajevo-x.com
Tuzlanska policija još nije ušla u trag vozaču koji se u srijedu oko 18.40 sati Golfom 3 zabio u autobusko stajalište u ulici Kulina bana, a potom pobjegao, zajedno sa suvozačem.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Kako nam je prenio glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona Miralem Malkić, auto je poslano na vještačenje i već postoje indicije o tome ko je bio na mjestu vozača, no, u cilju istrage, policija još ne može iznositi detalje u vezi s tim.

"Vozač i suvozač iz Golfa 3 i dalje su skriveni. Policija, naravno, i dalje traga za njima", rekao nam je Malkić.

Vozač Golfa 3 je, najvjerovatnije, uslijed neprilagođene brzine pri mijenjaju saobraćajne trake, 'zakačio' Golfa 4 taksi službe "Euro", nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u autobusko stajalište.

Velika šteta je pričinjena na Golfu 3, te na autobuskom stajalištu koje je praktično uništeno. Golf 4 je pretrpio manju štetu, a taksista je ostao na mjestu događaja i dao iskaz policiji.

U policijskom biltenu, međutim, navode da je NN vozač neposredno prije ove, skrivio još dvije nesreće, nakon kojih je nastavio voziti. Prvo se u Ulici 15. maja sudario s KIA-om Prego, a onda je u ulici Maršala Tita "ostvario kontakt" i sa Chevroletom.

No, nakon bliskog kontakta s autobuskim stajalištem u ulici Kulina bana tim autom više nije mogao dalje, pa je sa svojim suvozačem prešao u drugo vozilo i pobjegao.