Živinice
0

Policija još traga za ubicom Sabahudina Mehičića

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Policija i dalje traga za ubicom 43-godišnjeg Sabahudina Mehičića, poznatijeg kao Kadrija Lihvar, koji je hicima iz pištolja ubijen pred živiničkim Domom zdravlja.

Zvaničnih podataka o počiniocu ubistvo za sada nema, a federalni mediji nezvanično prenose da je Mehičića iz vatrenog oružja ubio trinaestogodišnji R. A. iz naselja Husino kod Tuzle, kojem su Kadrijini sinovi Miki i Jasmin Hidanović, uz pomoć majke Nerdžade i samog Kadrije, 25. avgusta prošle godine ubili oca Fehima Alića.

Mediji navode da je maloljetni R.A. imao pomagače, kao i da je ubistvo izvršeno u klasičnoj sačekuši i da su mogući počinioci tri osobe, koja su ispalivši više metaka u žrtvu pobjegle kombijem sa mjesta zločina.

Mehičić je ubijen ispred Doma zdravlja kada je svoju suprugu vozio na dijalizu.

Prema navodima medija, ovim ubistvom počinjena je krvna osveta, koja je nakon prošlogodišnjeg ubistva Fehima Alića ispred porodične kuće navodno bila i najavljivana.

Hidanovići su neposredno prije Alićevog ubistva došli u njegovo dvorište na poziv oca Sabahudina Mehičića, koji je napao Alićevog radnika Edina Pandžića zbog duga od 1.500 eura.

Alići nisu dopustili prijetnje i fizičko obračunavanje u svom dvorištu, te su pretukli Mehičića. Sinovi su došli zajedno sa majkom Nerdžadom, koja im je iz torbe izvadila pištolje, da bi se oni potom ubili Alića.
Miki Hidanović nedavno je nepravosnažno osuđen za ubistvo Fehima Alića i ranjavanje njegovog oca Emina na kaznu od 15 godina zatvora. Osim njega, osuđeni su i Jasmin i Nerdžada Hidanović, kao i Sabahudin Mehičić.