Crna hronika
66

Policija još nema traga odbjeglom zatvoreniku Nerminu Burekoviću

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Potraga za zatvorenikom Nerminom Burekovićem koji je pobjegao jutros oko 11 sati iz vozila Sudske policije još uvijek traje. Intenzitet potrage smanjit će se tokom noći, a broj policijskih službenika koji tragaju za odbjeglim bit će pojačan kada svane.

Niske temperature, kiša i oblačno vrijeme zasigurno ne idu na ruku policajcima koji traže odbjeglog zatvorenika. Pripadnici Sudske policije koordiniraju potragom u kojoj im pomažu službenici MUP-a ZDK.

Bureković je jutros oko 10:50 sati pobjegao iz vozila Sudske policije na lokalitetu Radakova kada je bio sprovođen iz Općinskog sudu Zenica. Na rukama je imao lisice. Prema riječima očevidaca, Bureković je iskoristio trenutak kada je vozilo mirovalo zbog radova na cesti.

Okolnosti oko njegovog bijega još nisu razjašnjenje, a kako je rekao Edin Vehabović, komandant Sudske policije FBiH, postoje indicije da se radi o krivičnom djelu, te će Sudska policija provesti interni postupak radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti službenika sudske policije.

Tridesettrogodišnji Nermin Bureković, zvani Njonjo, izdržava kaznu u KPZ-u Mostar gdje je trebao ležati do kraja godine. U Zenicu je sproveden zbog glavnog pretresa u Općinskom sudu Zenica zbog drugog krivičnog postupka. Bureković je ranije tri puta osuđivan zbog izazivanja opće opasnosti i teške krađe.