Tuzla
0

VIDEO / Policajac udario u stub ulične rasvjete

Sarajevo-x.com
Foto: TIP.ba
Foto: TIP.ba
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17 sati u ulici Tuzlanske brigade, kod Tenisa u Tuzli, pripadnik tuzlanskog MUP-a, upravljajući službenim automobilom "Golf 4", izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u stub ulične rasvjete. Srećom, policajac je zadobio samo lakše tjelesne povrede, dok je na službenom automobilu pričinjena veća materijalna šteta.

"Kada su u pitanju saobraćajne nesreće koje se dogode pripadnicima MUP-a sa službenim vozilom, kontrole su mnogo rigoroznije nego što je to kod drugih učesnika saobraćaja", kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Miralem Malkić, portparol MUP-a TK, koji nije želio otkriti ime policajca koji je upravljao službenim vozilom.

Prema njegovim riječima odmah nakon saobraćajne nesreće na lice mjesta došli su pripadnici Unutrašnje kontrole MUP-a TK zajedno sa uviđajnom ekipom.

"Od policajca je uzet uzorak krvi kako bi se utvrdilo da li je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola, utvrđivat će se pod kojim okolnostima je došlo do saobraćajne nesreće, odnosno, da li je policajac vozio brže nego je dozvoljeno, šta je, uopće, radio u tom dijelu grada i da li je trebao biti u tom dijelu grada", kazao je Malkić.

Prema njegovim riječima, ukoliko se utvrdi da je policijac bio pod dejstvom alkohola ili da je vozio brže nego je to dozvoljeno, odgovarat će i disciplinski i prekršajno, a od plaće će morati namiriti i štetu nastalu na automobilu.