Tomislavgrad
0

Policajac ubio Antu Malića, potpredsjednika HSS-NHI-ja BiH

SRNA
Policajac Andrija Čerdić (41) iz Tomislavgrada pucao je sinoć iz službenog pištolja u gosta ugostiteljskog objekta "Tip" u ovom gradu Antu Malića, potpredsjednika HSS-NHI-ja BiH, koji je od posljedica ranjavanja preminuo u lokalnom Domu zdravlja, potvrdio je Srni portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

On je rekao da se pucnjava dogodila sinoć oko 20.45 i da za sada nisu poznati razlog i motivi upotrebe vatrenog oružja, jer je Čerdić nakon izvršenog krivičnog djela nestao u nepoznatom pravcu, od kada policija za njim intenzivno traga.

Vrdoljak je potvrdio da je ubijeni Malić pogođen jednim metkom u predjelu između grudnog koša i stomaka, te dodao da su uviđaj na mjestu događaja izvršili pripadnici Policijske uprave Tomislavgrad, MUP-a Livanjskog kantona i kantonalni tužilac Mladen Stojanović.

On je istakao da policija intenzivno traga za Čerdićem, koji je zaposlen u Policijskoj stanici Tomislavgrad, dok će obdukcija tijela ubijenog biti izvršena u Kantonalnoj bolnici "Fra Mihovil Sučić" u Livnu danas u 15.00 časova.