Crna hronika
13

Policajac iz Trebinja Obrad Vladušić stalna meta napadača

Piše: E.S.H
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U trebinjskom naselju Hrupjela sinoć je ponovo pucano na kuću policajca Obrada Vladušića.

Iako se okolnosti napada još uvijek ispituju, istraživali smo pozadinu cijelog slučaja.

Susjedi policajca Vladušića o ovom događaju ne žele mnogo govoriti. Kako kažu, poznato im je da se desila pucnjava, a o povodu ne znaju ništa. No, znaju da je policajac često meta napada.

Prije četiri godine Vladušiću je zapaljen automobil i išarana fasada na kući.

"Ovo je treći put da neko puca na Obradovu kuću. Mogu reći da je ovo atentat. Čovjek se malo smiri i opet se ponovi“, rekla je za Klix.ba tetka policajca Vladušića.

Glasnogovornica CJB Trebinje Rajna Parežanin nam je potvrdila da su i ranije prijavljivani napadi na imovinu Obrada Vladušića.

"Istraga je u toku, a ni događaji od ranije nisu rasvijetljeni. Još uvijek nije poznato ko je počinitelj", izjavila je Parežanin za Klix.ba.

Kako nam je potvrđeno u CJB Trebinje, policajac Vladušić je na bolovanju.

Dežurni tužilac je jutros obavio uviđaj. Pronađeno je zrno koje je izuzeto na vještačenje. "Ne možemo još uvijek utvrditi oružje iz kojeg je pucano. Hitac je ispaljen prema kući i završio je u plafonu", rekao je za Klix.ba Srđan Vukanović službenik za informisanje Tužilaštva Trebinje.

Vukanović je dodao da nije bilo očevidaca ovog događaja, a potvrdio je da je policajac Vladušić i prije bio meta napada, te da protiv njega nema prijava.

Podsjećamo, iz Centra javne bezbjednosti Trebinje potvrđeno je da je ispaljen jedan metak i da je pucnjava prijavljena policiji pola sata poslije ponoći.