Crna hronika
0

Pokušao otuđiti unajmljeni moped

FENA
Istražitelji Policijske postaje (PP) Grude rasvijetlili su kazneno djelo prijevare počinjeno 28. kolovoza ove godine na štetu tvrtke "Mal Grizelj" iz Sovića, doznaje se u MUP-u Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

Prema navodima iz prijave, spomenutoga dana nepoznati muškarac unajmio je moped marke "baotian" uplativši unaprijed najam za dva dana, te ostavivši u polog osobnu iskaznicu K. Đ. iz Posušja.

Nakon dva dana spomenuti muškarac produljio je najam za još jedan dan nakon čega se nije pojavljivao u prostorijama tvrtke, a 6. rujna djelatnik navedene tvrtke prijavio je kazneno djelo prijevare.

Naknadnim provjerama je utvrđeno da je K. Đ. izgubio osobnu iskaznicu nekoliko dana prije nego što je izvršeno opisano kazneno djelo, a operativnim radom kao mogući počinitelj prijevare identificiran je D. K. (32) iz Posušja.

D. K. lišen je slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je u cijelosti priznao izvršenje opisanog kaznenog djela.

PP Grude podnijet će Županijskom javnom tužiteljstvu izvješće protiv D. K. zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.