Crna hronika
0

Pokušali u BiH prokrijumčariti pet kilograma skanka

SRNA
Na graničnom prelazu Pavlovića most između BiH i Srbije zaplijenjeno je više od pet kilograma droge skank i uhapšene su dvije osobe, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Carinici UIO BiH i pripadnici Granične policije BiH pronašli su drogu sinoć u automobilu Peugeot 40, vlasništvo osobe čiji su inicijali D.T. iz sela Velika Obarska kod Bijeljine, a kojim je upravljala osoba S.K. iz Modriče.

Detaljnim pregledom vozila na ulasku u BiH, službenici UIO otkrili su da se ispod poda prtljažnika nalazi prostor zatvoren limom, koji je naknadno postavljen.

Skidanjem branika vozila otkrivena je šupljina u kojoj se nalazilo pet paketa umotanih u prozirnu foliju u kojima se nalazilo 5.283 grama droge, navodi se u saopštenju.

S. K. (1988.), državljanin BiH, je nakon otkrivanja droge izjavio da ju je kupio na Kosovu s namjerom da je prodaje na teritoriji BiH i šire.

O događaju su obavješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija Suda BiH koji su naložili da se S. K. liši slobode, privremeno oduzme opojna droga te dostavi izvještaj.