Crna hronika
55

Pokušaj pljačke u centru Bihaća: Nožem napadnuta službenica mjenjačnice

Piše: A. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jutros oko 09.30 sati u centru Bihaća zabilježen je pokušaj pljačke službenice jedne mjenjačnice. Naime, kako nezavnično saznajemo napadač je Elvis Vehabović, 33-godišnjak koji je od ranije poznat policiji USK.

Prema izjavi Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, pljačkaš je pratio ženu od poslovnice Reiffeseisen banke u naselju Ozimice 1 gdje je podigla veću količinu novca. Nedaleko od poslovnice ju je presreo i pokušao oteti novac uz prijetnju nožem.

Pljačku je spriječio Jusuf Muslić, gost obližnjeg ugostiteljskog objekta koji je sustigao lopova i spriječio veće posljedice.

"Ulazeći u kafić pozdravio sam se sa gospođom koja je inače moja komšinica. U tom trenutku vidio sam mladića kako, s nožem u ruci, trči prema njoj. Krenuo sam prema njma, ali on je već bio uzeo kesu s novcem. Stigao sam ga i silom prislonio uz saobraćajni znak. Pao je, a ja sam sjeo na njega i pozvao policiju“, priča ovaj hrabri Bišćanin.

Osumnjičeni je priveden, a prema nezvaničnim informacijama on se dovodi u vezu sa prošlosedmičnim napadom i pokušajem pljačke državljanke Kine koji se desio u Krupskoj ulici u Bihaću.