Crna hronika
0

Pojačane represivne mjere MUP-a ZDK-a urodile plodom

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) tokom proteklog vikenda je preduzelo pojačane represivne mjere, a u skladu s Planom na poboljšanju sigurnosnog stanja.

Ove mjere obuhvatile su pojačano prisustvo policijskih službenika na identifikovanim mjestima, gdje je do sada zabilježeno češće okupljanje kriminogenih osoba i osoba sklonih narušavanju javnog reda i mira.

"U okviru planiranih mjera, uz asistenciju pripadnika Jedinice za podršku MUP-a ZDK-a na području općine Zenica izvršena je blokada i pretres pet ugostiteljskih objekata: Gatto, Collegium club, Fortuna, Žurnal i Avanti.

Tom prilikom legitimiran je veliki broj osoba, a pronađeni su i oduzeti: automatska puška, dva pištolja, tri palice, nož, dva paketića sa sadržajem koji asocira na indijsku konoplju, dva CS spreja i jedna UKT stanica. Ovom prilikom je zbog parkiranja na zabranjenim mjestima prekršiocima uručeno 36 prekršajnih naloga, a jedno vozilo je zbog potreba pregleda prevezeno pred prostorije MUP-a.

Službenici Jedinice za podršku MUP-a ZDK-a pronašli su i dva pištolja od čega jedan na području Visokog, a drugi, gasni, na području Zenice, dok su pripadnici Jedinice za sigurnost saobraćaja, kontrolom učesnika u saobraćaju na području Zenice, pronašli gasni pištolj“, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.