Nelegalno kockanje
0

FOTO+VIDEO / Pogledajte snimak pretresa u akciji "Kubikus"

Sarajevo-x.com
Saslušanje trinaest osoba, koje su jučer, zbog nelegalnog kockanja na internetu, uhapšene u policijskoj akciji ''Kubikus'', još uvijek traje u prostorijama Specijalnog tužilaštva RS u Banjoj Luci.
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Dok traju saslušanja, Sarajevo-x.com vam donosi snimke MUP-a Republike Srpske koji su snimljeni tokom jučerašnjih pretresa i hapšenja u 16 opština ovog bh. entiteta.

Još uvijek nije poznato za koliko osoba će biti zatražen pritvor, a iz policije su danas saopštili da je potraga za još jednim osumnjičenim u toku.

''Svi osumnjičeni se još saslušavaju i mi za sada ne možemo iznositi više detalja u vezi sa ovom istragom'', kratko su poručili iz Specijalnog tužilaštva RS.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Prema nezvaničnim informacijama, u jučerašnjoj akciji privedeni su vlasnik poznatog banjalučkog kazina "Kajak" Dario Brkić, njegov saradnik Milijan Ivanković, te Petar Lekić, Naum Golić, Željko Botić, Zoran Dragičević, Duško Savić, Velibor Milošević, Milovoje Dragičević, Danilo Bilanović, Danijel Kurtijak, Siniša Ignjić i još jedna osoba čije identitet nije poznat.

Kako nam je rečeno iz izvora upućenih u istragu, prvoosumnjičenom Brkiću je već predložen pritvor, a Bilanović, Kurtijak i Ignjić su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Istražioci su jučer bili u Brkićevoj luksuznoj kući u Banjoj Luci, gdje je nekoliko sati trajao pretres. Nezvanično, upravo u tom objektu je nađena veća količina novca i server za nelegalno kockanje.