Crna hronika
22

Poginuo radnik na gradilištu u Visokom

Piše: E. F.
Visoko (Foto: Klix.ba)
Visoko (Foto: Klix.ba)
Tridesettrogodišnji A. D. iz Visokog poginuo je jučer u popodnevnim satima nakon što je povrijeđen na gradilištu u naselju Gornje Rosulje u Visokom.

Kako su za Klix.ba potvrdili u zeničkoj policiji, radnik je zadobio povredu na radnom mjestu u kasnim poslijepodnevnim satima. Dežurni u policijskoj stanici u Visokom je od uposlenika lokalnog doma zdravlja zaprimio obavijest da je kod njih kolima Hitne medicinske pomoći dovezen mrtav radnik i to oko 17:15 sati.

"Do njegovog povređivanja na gradilištu u Gornjim Rosuljama došlo je dvadeset minuta ranije, ali on nije izdržao borbu za život te je preminuo do dolaska vozila u Dom zdravlja u Visokom", kazali su nam u policiji.

Nezvanično saznajemo da je iza nastradalog ostala supruga i dvoje djece.

Navodno, nastradali je radove na zgradi IGM-a Visoko izvodio kao radnik Fazum gradnje d.o.o Ilijaš. No, šta se tačno dogodilo i na koji način je zadobio smrtonosne povrede, još nije poznato. Naime, na naš upit firmi IGM iz Visokog kazali su nam kako ne mogu davati informacije.

S druge strane, u Fazum gradnji iz Ilijaša također nije bilo nikoga ko bi sa nama mogao razgovarati.

Podsjećamo, nedavno se slično dogodilo i u Sarajevu. Tačnije, u januaru ove godine s objekta u izgradnji u ulici Hiseta na Marijin-Dvoru srušila se skela i oplata. U nesreći su poginula dva radnika Famus gradnje 3, Razim Halilović i Enes Halilović, obojica iz Tešnja, dok je Nevzet Halilović teško povrijeđen.

Sarajevsko tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu protiv rukovodilaca Famus gradnje 3 d.o.o Sarajevo i to generalnog direktora Keme Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i Dženana Hadžana, zamjenika koordinatora na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, kao i nadzornog inžinjera i odgovorne osobe u ime nadzornog organa Zarka d.o.o. Sarajevo Zijada Imamovića. Njima se na teret stavlja izvršenje teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.