U šumama TK
0

Poginuo drvosječa, šumara posjekli motornom pilom

Piše: D. Brkić
Šezdesetosomogodišnji K.H. iz Klokotnice kod Doboj - Istoka, poginuo je u nedjelju oko 12:15 sati nakon što je na njega palo drvo koje je sjekao.

Saznajemo kako je K. H. otišao u vlasititu šumu kako bi oborio drvo, ali je usljed nekontrolisanog pada stabla izgubio život. Njegova smrt je konstatovana u Domu zdravlja, a dežurni kantonalni tužitelj izdao je određene naredbe kako bi se ustanovio tačan uzrok i vrijeme smrti K.H.

Drugi incident, koji na sreću nije imao tragične posljedice, dogodio se u jednoj od šuma na prostoru Puračića kod Lukavca. Hasan K. (66), krenuo je u redovan obilazak svoje šume, a kada je došao zatekao je četiri nepoznata muškarca, koji su sjekla drva bez njegovog odobrenja.

Uslijedila je svađa, a potom je jedan od šumokradica zamahnuo motornom pilom i teško, u predjelu glave, povrijedio Hasana. Potom su šumokradice napustile mjesto događaja, ostavivši u lokvi krvi povrijeđenog Hasana. Srećom, Hasan je uspio dozvati pomoć, nakon čega je prevezen u lukavački Dom zdravlja, a potom i Odjel neurologije UKC "Tuzla" gdje je zadržan na daljem liječenju. Istraga je u toku.