Crna hronika
35

Poginule tri osobe, a četiri povrijeđene u udesu na putu Velika Kladuša - Cazin

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Tri osobe su poginule, a četiri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 12:45 sati dogodila u mjestu Ćoralići, općina Cazin, na magistralnom putu Cazin - Velika Kladuša, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Prema riječima Šiljdedića, sudarili su se Audi A6 i Golf 3, u kome je smrtno stradao bračni par iz Velike Kladuše. Muškarac je 1942. godište, a žena 1944. godište. Naknadno je utvrđeno da je sa njima u Golfu poginula još jedna ženska osoba (1943. godište). Nju u prvi mah niko nije primijetio, već se to desilo tek kada su vatrogasci počeli odvajati dijelove automobila, kako bi izvukli supružnike.

U Audiju su povrijeđeni vozač (1959. godište) iz Cazina te još tri osobe koje su se sa njim nalazile u vozilu. Svi povrijeđeni prebačeni su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i izvan su životne opasnosti. Prema posljednjim informacijama, vozač je teško povrijeđen, dok su preostale tri osobe prošle sa lakšim povredama.

Na uviđaj su izašli pripadnici krim policije Unsko-sanskog kantona, te dežurni kantonalni tužilac.

Prema prvim informacijama, Audi je u svojoj traci udario u desnu bočnu stranu Golfa (na suvozačevo mjesto), u trenutku dok je Golf skretao ulijevo. Šiljdedić dodaje da se vozač Audija kretao brzinom većom nego što dopuštaju uvjeti na ovom dijelu ceste.

Saobraćaj je nakon nesreće na ovoj dionici potpuno obustavljen, a normalizovan je poslije 18 sati.