Saobraćajna nesreća na M17
0

Poginule Adisa Aganović i Edina Maslić

Sarajevo-x.com
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Zeničanke Adisa Aganović (26) i Edina Maslić (28) preminule su usljed povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 23.05 sati na magistralnom putu M-17, u mjestu Pečuj.

Do saobraćajne nesreće došlo je kada su se sudarili automobili "Audi A4“, slovenskih registarskih oznaka CE-H3-14L, kojim je upravljao Amir Husejnović (26) iz Zenice, i "Fiat“, registarskih oznaka K60-K-577, kojim je upravljala Aganovićeva.

Od zadobijenih povreda Aganovićeva je preminula na licu mjesta, dok je Maslićeva prevezena u zeničku bolnicu gdje je preminula jutros tri sata nakon ponoći.

"Vozač "Audi A4“ u ovoj saobraćajnoj nesreći nije zadobio povrede. Saslušan je na okolnosti saobraćajne nesreće, od njega je uzet i uzorak krvi kako bi se utvrdilo da li je automobilom upravljao pod dejstvom alkohola. Nakon što se utvrde okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće, izvještaj ćemo dostaviti nadležnom tužilaštvu“, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Inače, u mjestu Pečuj, jučer oko 18. 05 sati dogodila se još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđen pješak Hasan Kozlić iz Zenice. Njega je udario automobil "Golf“ registarskog broja 462-T-432 kojim je upravljao Drago Đurđević iz Maglaja.

Obje saobraćajne nesreće dogodile su se u blizini benzinske pumpe „Almy“.