Teška saobraćajna nesreća
0

Poginula Marina Dodik, ljekari se bore za život dvogodišnjaka

Piše: N. Jamaković
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Marina Dodik (31) iz Mostara je poginula, a četiri osobe su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak u 16.50 sati dogodila na magistralnoj cesti Mostar - Široki Brijeg, u mjestu Polog, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Povrede opasne po život zadobio je dvogodišnji dječak L. M. iz Gruda, dok su ostale tri osobe koje su teško povrijeđene van životne opasnosti, a svi su smješteni u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Ljekari se i dalje bore za život dječaka.

Kako nam je potvrdila dežurna doktorica na Odjelu intenzivne njege SKB-a Mostar, u trenutku kad je dječak dovezen kod njih bile su mu otkazale sve vitalne funkcije.

Ipak, ljekari su ga uspjeli reanimirati i vratiti srčanu akciju, nakon čega je priključen na aparate. Stanje mu je stabilizovano, ali je i dalje životno ugrožen, potvrdila je u ponedjeljak kasno navečer dežurna doktorica.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Prema podacima koje smo dobili u policiji, sudarili su se VW Polo i Golf 3. Marina se nalazila na mjestu suvozača u Polu, kojim je, navodno, upravljala njena majka Margareta.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Do nesreće je došlo nakon što je Margareta iz zasad neutvrđenih razloga izgubila kontrolu nad vozilom te "u zanošenju" udarila u Golf 3, kojim je upravljao 30-godišnji Boriša M. iz Gruda.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Vozila su bila do te mjere uništena da je bila potrebna intervencija vatrogasaca kako bi povrijeđene izvukli iz vozila. Na mjesto događaja izašle su dvije ekipe Hitne pomoći, jedna iz Mostara, a druga iz Širokog Brijega.

Marina Dodik je od zadobivenih povreda preminula dva sata nakon nesreće.