Utovarivač pao s visine 70 metara
0

Poginula dva radnika na kamenolomu kod Srebrenika

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dva radnika su poginula, a jedan je teško povrijeđen u nesreći koja se u utorak oko 23.30 sati dogodila na kamenolomu Duboki Potok, općina Srebrenik. Kamenolom je u vlasništvu firme "Ingram".

Kako nam je potvrdio glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Admir Arnautović, nesreća se dogodila uslijed prevrtanja utovarivača, koji je pao sa serpentine visoke 70 metara.

Poginuli su Dževad B. (44) i Ekrem K. (38), dok je radnik Salkan Dedić (49), teže povrijeđen i prevezen je u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Svi su sa područja opštine Srebrenik.

Tijela nastradalih radnika bit će prevezena na tuzlanski Univerzitetski klinički centar radi obdukcije. O nesreći je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili policajci iz Srebrenika.

Kantonalni tužilac i policija preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća. Nakon dokumentovanja slučaja Tužilaštvo će, kako nam je kazao Arnautović, angažovati vještaka mašinske struke, kako bi se ispitala ispravnost radne mašine u momentu nesreće.