Zbog ubistva Vedrana Puljića
0

Podignuta optužnica protiv Olivera Knezovića

Sarajevo-x.com
Oliver Knezović (Foto: Dnevnik.hr)
Oliver Knezović (Foto: Dnevnik.hr)
Kantonalno Tužilaštvo u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Olivera Knezovića, koji se sumnjiči za ubistvo navijača FK Sarajevo, Vedrana Puljuća u oktobru 2009. godine u Širokom Brijegu.

Oliver Knezović osumnjičen je za ubistvo Puljića za vrijeme navijačkih nereda 4. oktobra 2009. godine, prije nogometne utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva, te za pokušaj ubistva još šest osoba, izvijestila je Onasa.

Tužilaštvo u Širokom Brijegu istovremeno je obustavilo istragu protiv 29-godišnjeg policajca Dragana Vujevića, koji se sumnjičio za ubistvo Puljića, potvrdila je za novinsku agenciju Onasa, glavna tužiteljica Tužilaštva u Širokom Brijegu Vesa Čavar.

"Od prvog momenta bilo mi je apsolutno jasno da se radi o potpuno nevinom čovjeku, da je u momentu svih ovih događanja ponašao se kao častan i savjestan policajac i to se nakon ove istrage pokazalo tačnim", kazala je za Onasu advokat Vujevića, Nada Dalipagić.

Osumnjičeni Oliver Knezović, bivši pripadnik zloglasne Tutine kažnjeničke bojne, je nekoliko dana nakon hapšenja pobjegao iz pritvorske jedinice u Širokom Brijegu pred očima osam sudskih policajaca. Danas živi u Hrvatskoj.