Tužilaštvo KS
0

Podignuta optužnica protiv Amira Pašića Faće

FENA
Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu i protiv Amira (Suad) Pašića Faće (1971)., Almera (Esad) Inajetovića (1983), Sulejmana (Muhamed) Jasike zv. Sule (1986) i Edževita (Aljo) Zekića zv. Zemo (1975).

Tužilaštvo KS svu četvoricu osumnjičenih tereti da su kao saizvršitelji počinili kazneno djelo razbojništvo, a prvooptuženog, Amira Pašića, i za kazneno djelo laka tjelesna ozljeda.

U optužnici se navodi da su 25. februara ove godine četvorica optuženih presreli Alena Grbu, kojeg je Amir Pašić, uz prijetnju uperenim pištoljem, pretresao i tada mu oduzeo 900 KM. Nakon što je Grbo vidio u svojoj blizini osumnjičene Inajetovića, Jasiku i Zekića kako drže pištolje uperene u njegovom pravcu, u strahu za sopstveni život počeo je bježati, a Amir Pašić je za njim ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio Grbu u lijevu natkoljenicu.

Zekić je u pravcu oštećenog iz svog pištolja ispalio više hitaca, nakon čega su sva četvorica ušli u taksi kojim je upravljao Haris Pašić i udaljili se u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.