Crna hronika
0

Podignuta optužnica protiv Almira Kose: Nožem ubo prijatelja pa ga pustio da iskrvari

Piše: E. F.
Privođenje Kose nakon ubistva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Privođenje Kose nakon ubistva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Almira Kose zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva 16. februara ove godine kada je u Dejčićima kod Trnova u svađi nožem ubo prijatelja Sedina Kremu pa ga potom pustio da iskrvari.

Da je podignuta optužnica i potvrđena, za Klix.ba kazao je i Alem Hamzić, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Podsjećamo, cijela drama dogodila se 16. fabruara u večernjim satima kada su se navodno zbog raspodjele plijena iz pljački Koso i Kremo posvađali i potukli.

U jednom trenutku Koso je posegao za nožem i ubo Kremu u predjelu lijeve noge. Kremo je nasmrt iskrvario. Cijeli slučaj su policiji prijavili mještani. Policija je tada Kremu pronašla u ležećem položaju pored automobila Renault Clio.

U međuvremenu, Koso je pobjegao zajedno sa Aldijanom Bajraktarević, koja je svjedočila događaju, a policija ih je kroz samo šest sati locirala i uhapsila u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

Navodno, prije bijega iz Trnova Koso je zajedno sa Aldijanom obilazio kuće u selu moleći za pomoć njegovom prijatelju jer su imali automobilsku nesreću. Nije pomogao prijatelju iako je imao mogućnost da ga automobilom preveze do najbliže medicinske ustanove.

Nermin Sarajlić, sarajevski patolog koji je obavio obdukciju nad nastradalim, za Klix.ba je tada kazao kako je Kremo nasmrt iskrvario.

"Na tijelu je pronađena jedna ubodna rana i to u predjelu lijeve noge. Ona je i uzrok smrti jer je preminuli iskrvario kroz tu povredu", kazao je Sarajlić.

U neposrednoj blizini tijela pronađen je i izuzet nož koji je najvjerovatnije korišten prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Inače, Koso je dobro poznat organima gonjenja. Hapšen je u nekoliko navrata zbog krađa, ali i drugih krivičnih djela.