Crna hronika
0

Počelo suđenje Enisi Eminović koja se tereti za ubistvo nevjenčanog supruga

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Suđenje Enisi Eminović (20), koja se tereti za ubistvo nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića (25), počelo je danas čitanjem optužnice u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Prema tužbenim navodima, Eminović je 1. aprila u stanu, vlasništvo Aldijana Dajidžića, u sarajevskoj ulici Sutjeska na broju 22, općina Centar, nakon verbalnog sukoba nožem usmrtila Hadžimusića, zadavši mu ubodnu ranu u predjelu srca.

Zastupnica optužbe, kantonalna tužiteljica Aida Topalović najavila je u uvodnoj riječi da će na temelju iskaza svjedoka i nalaza vještaka, te materijalnih tragova s mjesta događaja dokazati krivnju optužene.

Branitelj optužene, advokat Omar Mehmedbašić kazao je da je ranije u sudu branio i njenog nevjenčanog supruga Smaju Hadžimusića, koji s njegovom branjenicom dobio dijete.

Naveo je da će dokazati da optužena nije imala motiv za ubistvo Hadžimusića te da će razjasniti okolnosti pod kojima se to dogodilo.

Prema medijskim navodima iz istrage u ovom slučaju, Eminović, Hadžimusić i Dajidžić su odranije poznati policiji. Svađi nevjenčanih supružnika s tragičnim epilogom navodno je prethodilo konzumiranje narkotičkih sredstava.