Ubistvo Mustafe Bukvića
0

Počelo suđenje Dani Škrbi

Piše: N. J.
Detalj iz sudnice (Foto: Dnevni list)
Detalj iz sudnice (Foto: Dnevni list)
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo suđenje Dani Škrbi, optuženoj za brutalno ubistvo fotografa Mustafe Bukvića.

Odgovarajući na pitanja predsjedavajućeg Sudskog vijeća Jasenka Ružića, optužena Škrba je kazala da je razumjela navode iz optužnice koji joj se stavljaju na teret, te da je samohrana majka petogodišnjeg dječaka i lošeg imovnog stanja.

Tužiteljica Anika Kešelj pročitala je optužnicu u kojoj se navodi kako je Dana 23. februara ove godine u podrumu Bukvićeve radnje svirepo ubila fotografa zaklavši ga skalpelom, nakon čega je napustila radnju.

U uvodnoj riječi tužiteljica Kešelj je najavila da će tokom suđenja saslušati svjedoke koji će govoriti o važnim okolnostima vezanim za ovo krivično djelo, kao i vještake koji će u okviru svoje struke i urađenih analiza govoriti o načinu na koji je ubijen Bukvić, biološkim tragovima na mjestu ubistva te o stepenu uračunljivosti optužene.

"Tužilaštvo će također iznijeti i materijalne dokaze kojim ćemo objektivizirati iskaze svjedoka i vještaka te dokazati navode iz optužnice", najavila je tužiteljica Kešelj.

Advokat optužene Škrbe, Midhat Kočo, nije iznosio uvodnu riječ. Nastavak suđenja zakazan je za 25. septembra, kada je planirano saslušanje prvih svjedoka Tužilaštva.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Ružić je istakao kako će dinamika suđenja ovisiti o činjenici da je optužena Škrba u poodmakloj trudnoći. Optužena je trenutno smještena u pritvorskoj jedinici sarajevskog KPZ-a, a očekuje se da se ovih dana i porodi.